Geri: Dersten Beklentiler

1 Ses ve görüntü kaydından öğrenmek

Ses ve görüntülü kayıtlardan öğrenmenin yazılı kaynaklardan öğrenmekten daha farklı olduğunu düşünebilirsiniz ama aslında şaşırtıcı bir şekilde benzerler. Sadece boş zamanlarınızda video izliyor olabilirsiniz; bu bölüm tanıdık ama edilgen bir eylem olan video izlemeyi nasıl etkin bir öğrenme sürecine çevireceğinizi gösterecektir. Video görüntülerini izlemek, aynen bir kitabın ilk bölümünü izlermiş gibi materyal ile bağ kurup onu anlama becerisi geliştirmenizi sağlayacak. Videonun avantajı, sağladığı materyalin yazılı bir metinden çok daha canlı olmasıdır. Videoyu edilgen bir şekilde izlemek tabii ki yeterli değildir. Sorular sormanız ve gördüğünüz materyali sorgulamanız ve onu çalışmalarınızda etkin bir şekilde kullanılabilecek hale getirmeniz gerekecek.

Hazırlık
Bir kitabın ilk bölümünü okumaya hazırlandığınız gibi video görüntüsünü izlemeye hazırlanın. Rahatsız edilmeyeceğiniz ve videoya odaklanacağınız uygun bir ortama ihtiyacınız olacak. İzlerken not tutmanız gerekecek; not tutmaya başlamak için videonun bitmesini beklerseniz ana noktaları unutmuş olursunuz. Ve tabii anlık tepkilerinizi kaydetmek de önemlidir.

Notlarınız her videonun ne gösterdiğini yansıtmalı ve sunulan tartışma ve savların doğasını tanımlayabilmelidir. Bu, refah, suç ve toplum arasındaki karşılıklı ilişkiyi düşünmeniz için sizi teşvik edecek.

İleri: 2 Sesli ve görüntülü metinden not tutmak