Geri: 1.6.2 Uyarılar

1.6.3 E-posta listeleri ve haber grupları

E-posta veya tartışma listeleri, e-posta tabanlı tartışma gruplarıdır. Bir e-posta listesi adresine e-posta gönderdiğinizde, e-postanız listenin tüm diğer üyelerine otomatik olarak gönderilir.
Birleşik Krallık'ta kullanılan akademik e-posta listelerinin çoğunluğu Jiscmail tarafından sağlanır. Jiscmail web sitesinde bu e-posta listelerine katılmanın ayrıntılarını bulabilirsiniz. E-posta listeleri sizin gibi düşünen meslektaşlar ile iletişime geçmek için yararlıdır. Ayrıca bunlar, mevcut düşünce ve araştırmalar hakkında güncel kalmak için de kullanışlıdır. E-posta listeleri ile ilgili yaygın bir sorun, yollananların çokluğudur. Kendinizi her yollananı okumak için baskı altında hissedebilirsiniz. Ancak, gelen bilgiyi, hangi listelere üye olacağınızı dikkatle seçerek 'yönetebilirsiniz'. Çoğu Jiscmail e-posta listelerinin bir arşivleme özelliği bulunur, bu yüzden hangi listelere katılacağınıza karar vermeden önce, tartışma kalitesini ve mesaj sayısını kontrol edebilirsiniz. Bazı e-posta listelerinde, tek tek her mesajı yollamak yerine tüm günün mesajlarını tek bir e-posta ile yollayan 'özet' özelliği de bulunur.
E-posta listeleri sadece akademik olarak güncel kalmak için kullanılmaz. Google, http://groups.google.com/ adresinde 'haber grupları' adlı bir liste tutar ve bu listede aklınıza gelecek her konuda yapılan tartışmaları bulabilirsiniz. Gruplar, bir konu, meslek veya ortak ilgi alanı etrafında oluşturulur ve bir bilgi kaynağı olarak ve benzer düşünen insanları bir araya getirmek için çok yararlı olabilir. Haber grupları, tartışma gruplarında olduğu gibi, tartışma listelerine mesaj gönderebilir ve alabilir, ancak mesajların e-posta kutusuna gelmesi yerine, mesajları okumak için siz haber grubu dosyalarına erişirsiniz – yani bunlar birer ilan panosu gibidir.

Etkinlik 19
Ya Jiscmail ya da Google listelerini dolaşarak katılmak isteyebileceğiniz herhangi bir e-posta listesi veya haber grubu olup olmadığını görmek için bir kaç dakika harcayın.

İleri: 1.6.4 Bloglar (Ağ günlükleri)