Geri: 1.6.1 Giriş

1.6.2 Uyarılar

Çevrimiçi kitapçı ve bazı büyük arama motorları 'Uyarılar' hizmetleri sunmaktadır. Bunlar sitelerine üye olduktan sonra size bir profil kurdururlar ve seçtiğiniz kriterlere uyan bilgiler olduğunda size e-posta yollarlar. Uyarıların iyi yanı, bir kere profilinizi kurduktan sonra hiçbir şey yapmanız gerekmemesidir. Olumsuz yanı ise, özellikle arama motorlarının uyarı hizmetlerinde sıkça rastlandığı üzere, artan internet trafiği ve yeni web sayfaları ve blogları çıktıkça size yollanan bilgi miktarının da fazlasıyla artmasıdır.
Google ve Yahoo, blog ve haberler gibi yeni web tabanlı içerikler için uyarı hizmeti vermekteler.
Daha akademik bilgiler için, MyIntute kişiselleştirilebilen bir Intute ağ geçidi hizmetidir. Intute gibi ağ geçitleri, kalite kontrollü internet kaynaklarını dizinlerler. Kayıt olarak Intute ağ geçidine eklendiklerinde önceden belirlediğiniz kriterlere uyan bilgiler ile ilgili e-posta uyarıları alırsınız. Bu aynı zamanda kaydettiğiniz aramalar için de geçerlidir.
İlgilendiğiniz konu ve alanda çıkan yeni kitaplar hakkında Blackwells gibi bir çevrimiçi kitabevine kayıt olarak güncel kalabilirsiniz.

Etkinlik 18 - Uyarıları kurma
Yukarıda adı geçen uyarı hizmetlerinden birini seçin ve bir uyarı ayarlayın. Daha önceden açmadıysanız öncelikle bir hesap açmanız gerekebilir.

İleri: 1.6.3 E-posta listeleri ve haber grupları