Geri: 1.6.4 Bloglar (Ağ günlükleri)

1.6.5 RSS

RSS ('Çok Basit Birleştirme' veya 'Zengin Site Özeti') haber beslemeleri, başlıklar, bağlantılar ve çeşitli web sitelerinden makale özetleri, haber başlıkları sağlar. RSS 'feedreader' yazılımını kullanarak bir dizi beslemeyi bir araya toplayabilir ve bunları tek bir yerde okuyabilirsiniz: gidip son haberleri arayacağınıza, onlar size gelirler. Her gün okuyucuya açılan RSS beslemelerinin sayısı artıyor. Artık hayatın bütün yönlerini kapsayacak şekilde hazırlanmış bir besleme bulunmaktadır ve zaten her zaman ziyaret ettiğiniz web sitelerinin çoğunun RSS hizmeti vardır - turuncu düğme için bakının!
RSS beslemelerini kurmak için, öncelikle kullanacağınız RSS okuyucusunu seçmeniz gerekir. Çevrimiçi okuyucular bulunur ve bunlara herhangi bir bilgisayardan, herhangi bir yerden ulaşabilirsiniz. Ya da masaüstü okuyucu yazılımı indirebilir ve kendi bilgisayarınızda kullanabilirsiniz. Bloglines sıkça tercih edilen bir çevrimiçi besleme okuyucudur, Awasu ise bir masaüstü okuyucusudur.
Hangisini kullanmaya karar verdiğinize göre, okuyucunuza besleme almanın bir kaç yolu vardır. Okuyucunuz, turuncu düğmeyi sağ tıklayarak bağlantıyı doğrudan sizin okuyucunuza ekleme seçeneği verebilir, ya da okuyucunuzda ekleme yapmak için başka bir komut kullanılıyor olabilir.
Örnek olarak, BBC web sitesindeki turuncu simge üzerine tıklarsanız, okuyucunuza nasıl besleme ekleyeceğinize dair talimatlar alırsınız. Ayrıca, okuyucunuzun, önceden seçilmiş beslemelerden kolayca ekleme yapmanıza izin verdiğini de göreceksiniz. Örnek olarak, Bloglines'da, bir kere siteye giriş yaptıktan sonra Dizin'i seçmek, size çok tercih edilen içeriklerin litesini verecektir. 'Üye ol'u seçerek bunları 'Beslemelerim' listesine ekleyebilirsiniz.

Etkinlik 20
Aşağıdaki egzersizi deneyin:

İleri: 1.6.6 Meslek örgütleri ve toplulukları